Ik ben Cassandra van der Wende-Romijn

Ik ben Cassandra van der Wende-Romijn. Geboren op 11 november 1977 te Dirksland. Getrouwd met  Krijn van der Wende. Ons gezin telt  2 zoons, Ewoud en Jeftha.

In 2001 ben ik begonnen met schilderen. Op school tekende ik al graag, en was ik veel met kleuren, vormen en compositie bezig. Daarna heb ik er weinig aandacht aan gegeven tot zo’n 25 jaar geleden. Ik ben begonnen met aquarel en later met acryl op canvas. Inmiddels werk ik ook met olieverf of een combinatie, pastelkrijt, potlood en houtskool. Zo is een hobby eigenlijk uitgegroeid tot mijn bijna dagelijkse bezigheid.

Inmiddels heb ik mijn eigen stijl gevonden:
Ik schilder graag met kwast, paletmes, penseel, natte doeken, oude lappen, keukenpapier en sponzen. Met grove bewegingen zet ik hiermee de basis van mijn ontwerp op doek. Vervolgens werk ik het uit met kwasten, potlood, pen, satéprikkers etc. etc.

Tekenen met pastelkrijt, pastelpotloden en pan-pastel vindt ik ook erg leuk om te doen. Het is eigenlijk schilderen maar dan in poedervorm. De kleuren zijn goed te mengen en vooral heel zachte tinten kun hiermee goed weergegeven worden.

Soms schilder ik iets wat voor me ligt of staat, het kan ook  zijn dat ik inspiratie put uit eigen tuin. Het komt ook voor dat ik een foto zie of plaatje uit een tijdschrift  wat me op een onderwerp brengt.

Verder ontwerp en maak ik allerlei haakwerk-cadeautjes, muur-en raamschilderingen. Ook verzorg ik kinderfeestjes en workshops.

Vanaf januari 2016 ben ik begonnen met teken- en schilderlessen in de ruimte naast de Groen van Prinstererschool aan de Emmalaan 26 in Middelharnis. Inmiddels ben ik verhuisd sinds begin 2023 naar de Burg. Mijslaan 2 te Middelharnis. Een prachtige sfeervolle ruimte waar ik heel blij mee ben.

Kijk op deze website voor de mogelijkheden. Bekijk ook de schilderijen eens op deze site. Als u interesse heeft  kunt u mij bellen of e-mailen. U kunt het bewuste schilderij ook vrijblijvend komen bekijken

Veel kijkplezier!